fbpx

50 jarig bestaan ’t Schooltje

50 jaar bestaan van schooltje kindermode is niet alleen het verkopen van kinderkleding en schoenen geweest, maar ook hebben mijn ouders Henk en Martha Grifhorst zich altijd ingezet met liefde voor maatschappelijke dingen.

Een van de eerste goede doelen van mijn ouders was van stichting Switzar gevestigd in Brazilië.  Pater Leonadro Switzar heeft een kindertehuis opgericht om straatkinderen hier op te vangen. Wij hebben hier 16 jaar kinderkleding aan geschonken. Mijn ouders zijn er ook diverse keren naar toe geweest om het kindertehuis te bezoeken. Ook zijn zij een keer afgereisd naar Brazilië om te helpen het dak te repareren wat door regenseizoen stuk gegaan was. Helaas is na overlijden van Pater Leonardo dit niet meer voor gezet en hebben wij ander mooi doel gevonden voor de kleding en schoenen. Via Rody Spaan van Footgolf kwamen wij bij Bianca van de kinderkleding bank in Hoorn. Waar wij nu ook al heel wat jaren de kleding en schoenen doneren. Van beide goede doelen hebben wij ook heel veel mooie brieven en tekeningen gehad van de kinderen. Dit geeft je niet alleen een brok in je keel maar ook een heel goed gevoel van binnen!

Iets heel anders waar mijn vader zich de afgelopen jaren voor ingezet heeft is de vredes tram om kinderen van diverse landen zich uit te laten spreken voor vrede. Dit heeft hij in samenwerking gedaan met 5 mei comité en Gerdi Verbeet.

Wij hopen ons nog vele jaren in te kunnen zetten voor maatschappelijke doelen zoals deze!

Ontdek onze nieuwste items